top of page
Search

Εσείς και το αγόρι απέναντι!

Updated: Apr 23, 2020

Όταν η Μαρίνα και ο Πέτρος ξεκίνησαν να προσπαθούν για μωρό πριν 3 χρόνια έβρισκαν το ταξίδι συναρπαστικό. ‘Είμασταν και οι δύο ενθουσιασμένοι, οι επαφές μας ήταν συχνές και αυθόρμητες, σαν να ζούσαμε ξανά το ταξίδι του μέλητος’.


Ένα χρόνο μετά που ακόμη δεν είχαν συλλάβει, εξακολουθούσαν να βλέπουν αυτό που περνούσαν σαν μια περιπέτεια. Κάποια στιγμή που οι εξετάσεις φανέρωσαν θέματα γονιμότητας και για τους δύο τους, τα πράγματα δυσκόλεψαν. Η Μαρίνα αισθανόταν βαθιά θλίψη και ξέσπαγε σε κλάματα και θυμούς με το παραμικρό. Ο Πέτρος που επίσης αισθανόταν θλίψη, ‘μαζεύτηκε στο καβούκι του’ και δεν μιλούσε καθόλου για αυτό.


Τα περισσότερα ζευγάρια είναι απολύτως απροετοίμαστα για την ένταση και το στρες που κρύβει η προσπάθεια για σύλληψη μωρού. Πολλές φορές είναι η πρώτη κρίση που αντιμετωπίζουν μαζί σαν ανδρόγυνο, και χρειάζεται να μάθουν να επικοινωνούν και οι δύο από την αρχή, να ανακαλύψουν νέους μηχανισμούς διαχείρισης & ανταπόκρισης.


Οι σύμβουλοι γάμου πολλές φορές αναφέρουν ότι το σεξ και τα οικονομικά είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους λόγους συζυγικών δυσκολιών, και στην υπογονιμότητα τα βρίσκουμε μπροστά μας και τα δύο.


Το σεξ για μωρό στην αρχή είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια, μήνα με το μήνα όμως ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει. Συχνά οι γυναίκες θέλουμε να κρατούμε τις ευκαιρίες επαφής για τις γόνιμες μέρες του κύκλου μας ώστε να αυξάνουμε την πιθανότητα σύλληψης και για τους άνδρες αυτό μπορεί να ακούγεται απορριπτικό και παράλογο. Και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν και συνδέουν το σεξ με αποτυχία – την αποτυχία της σύλληψης. Έτσι, ενώ ο έρωτας στη ζωή ενός ζευγαριού είναι από του πιο όμορφους τρόπους συναισθηματικής σύνδεσης και οικειότητας, όταν η σεξουαλική ζωή συνδέεται τόσο άρρηκτα με συναισθήματα ματαίωσης, θυμού, πικρίας και απογοήτευσης, ένα σημαντικό κανάλι έκφρασης και τρυφερότητας μπλοκάρει.


Και βέβαια υπάρχει και η οικονομική επιβάρυνση. Θεραπείες όπως το IVF μπορεί να κοστίσουν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο και πόσοι από εμάς είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια τέτοια επένδυση κατ’ επανάληψη;


Χωρίς καν να το καταλάβεις ο ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός και η χαρά ξεθωριάζει…σε ένα τόσο ισχνό ροζ που ούτε καν θυμίζει το κόκκινο του πάθους με το οποίο ξεκινήσατε και οι δύο.

Πω, πω πολύ μαυρίλα, και δεν είμαστε εδώ γι’ αυτό!


Εδώ είμαστε για να καταλάβουμε και για να νιώσουμε, να μάθουμε και να θυμηθούμε πώς να επικοινωνούμε - από την αρχή. Με την αφοπλιστική περιέργεια του παιδιού και το διψασμένο ενδιαφέρον του μαθητή.


Στα προγράμματα του In Vivo Fertility κύριο μέλημα είναι η ‘εμπειρία οικογένειας’, και ο πυρήνας της δικής σας οικογένειας είστε εσείς και ο σύντροφος σας. Υπάρχουν τρόποι, μέθοδοι και εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να το ‘πάρουμε αλλιώς’ όποτε και όσο χρειάζεται. Υπάρχουν τρόποι να παραμείνουμε σε ‘honeymoon mode’ κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας για μωρό και μετά από αυτήν.


‘Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς’ είπε σοφά ο Friedrich Nietzsche και θα τολμήσω να προσθέσω ‘πιο δυνατούς μαζί’.

Συνδεθείτε, κατανοήστε, συντονιστείτε, επικοινωνήστε. Ερωτευθείτε από την αρχή – χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.Κοντά σας, οπότε το θελήσετε,

Έλλη


24 views0 comments

Comments


bottom of page