top of page
Search

In Vivo Fertility - Η γονιμότητα στη ζωή!

Updated: Apr 30, 2020

Πολλές φορές μια ιστορία αλλάζει ανάλογα με τη θέση του αφηγητή. Κάθε φορά όμως, όποιος κι αν είναι ο αφηγητής κι από όποια ‘παπούτσια’ μοιράζεται τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του, ξεδιπλώνει τη δική του αλήθεια.

Στα συναισθήματα μας, άλλωστε, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Τις πιο πολλές φορές αυτό που ζούμε, ρεαλιστικό ή μη, είναι το μόνο σωστό, διότι ως απόλυτη πραγματικότητα το βιώνουμε. Μια πραγματικότητα στην οποία τα μικρά γίνονται μεγάλα και τα μεγάλα είναι αποφάσεις μικρών στιγμών ή μεγάλων συναισθημάτων.


Καθώς ίσως αναρωτιέστε γιατί σας χτυπώ την πόρτα με μια αλληγορία και ενώ η Άνοιξη μας καλωσορίζει με ευωδιαστό χαμόγελο και λουλουδιασμένη αγκαλιά, μια Άνοιξη που προσδοκά διακαώς να γεμίσει από νέα ξεκινήματα, δράσεις και αποφάσεις, θέλω να σας πω, πώς όλες εσείς είστε δυνητικά για μένα, η προσωπική μου προσδοκία, η ανώτερη αποστολή μου, το μεγάλο μου όραμα.


Όλες οι σκόρπιες τελίτσες στο χαρτί σας θα ενωθούν, αμέσως, μόλις σας συστηθώ με πολύ σεβασμό προς κάθε μια από σας, άγνωστη θεωρητικά, πολύ συγγενική συνάμα...

Είμαι η Έλλη και έχω περπατήσει το δρόμο του IVF, αρκετές φορές πριν από καιρό.

Τον περπάτησα με τακούνια και χαμόγελο, με δάκρυα, πέφτοντας ξανασηκώθηκα, έχοντας βγει εκτός δρόμου συνειδητοποίησα πως ο δρόμος είναι πολύ πιο μεγάλος από το μονοπάτι που είχα χαράξει, ένας δρόμος με πολλά, αμέτρητα παράλληλα μονοπάτια που ενώνουν κυρίως και δε χωρίζουν διαδρομές.


Συχνά αναλογίζομαι πόσο θα με είχαν βοηθήσει τα όσα έχω μάθει και νιώσει στο εντωμεταξύ. Από τότε δεν σταμάτησα να εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση: πώς μπορώ να βοηθήσω με τον τρόπο μου την τόσο προσφιλή σε εμένα ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να μεγαλώσουν την οικογένεια τους.

Και είμαι σε θέση πλέον να μοιραστώ τις σκέψεις και τις δράσεις μου μαζί σας.


Τις αρχικές σπουδές Ψυχολογίας τις εξέλιξα με μεταπτυχιακά και γνώσεις πάνω στις εφαρμογές των νευροεπιστημών, στην επικοινωνία και στο coaching.

Πιστεύω βαθιά ότι η στάση ζωής, ο τρόπος σκέψης και μια μικρή αλλά σχεδόν νομοτελειακή αλλαγή στην ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου, σα σκουντιά την κατάλληλη στιγμή, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα εργαλεία και τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν πολύ ουσιαστικά στην προσπάθεια για σύλληψη του μωρού σας.

Όχι μόνο για τα ποθητά αποτελέσματα, αλλά και για τη συναισθηματική εμπειρία σ ’αυτό το «ταξίδι της ηρωϊδας»: τις καθημερινές αγωνίες, τις πρακτικές δυσκολίες, τις βασανιστικές αναμονές, τη ματαίωση της ελπίδας, τη δύναμη του να ξανασηκωθείς και να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους και τις δράσεις σου. Το ταξίδι είναι μια Οδύσσεια και μάλιστα χωρίς την ευρηματική επέμβαση των ομηρικών θεών...


Τα ερωτήματα βροχή: Με ποιον άραγε μοιράζεσαι τον αγώνα σου, πώς θωρακίζεις τον εαυτό σου, πώς μαθαίνεις να πέφτεις χορευτικά και να ξανασηκώνεσαι με πείσμα και όλα αυτά βγαίνοντας αλώβητη και προχωρώντας ήρεμα και ομαλά στην πολυπόθητη εγκυμοσύνη και στην ακόμη πιο λατρεμένη μητρότητα;


Βρίσκομαι δίπλα σας λοιπόν, σα να μην έλειψα ποτέ, αυτή τη φορά και με την εξής ιδέα:

Πόση ώρα θα σας πάρει να σκεφτείτε τη δύναμη σας αν δουλεύαμε μαζί σε αυτό το ταξίδι; Για τον ονειρεμένο προορισμό του αλλά και την γεμάτη δώρα διαδρομή:

Εσείς και εγώ – με λόγια, εικόνες και συναισθήματα.

Ατομικά ή και σε ομάδα – με όλη τη δύναμη, την αυτεπίγνωση, τα ‘super powers’ που έχετε μέσα σας έτοιμα να ξεχυθούν προς τη επίτευξη του στόχου που βρίσκεται ήδη στην καρδιά σας.

Δική μου χαρά: να μάθω από εσάς, να ταξιδέψω ξανά το ταξίδι πιο σοφά, με άλλη γνώση, ‘σκαρί’ και ‘κουπιά’. Και να έχω υποστηρίξει το δικό σας μοναδικό ταξίδι στη γονιμότητα.

Δικός σας εμπλουτισμός: η ενδυνάμωση, το μοίρασμα και η συμμετοχή σε κάτι πιο μεγάλο και από εμάς τις ίδιες και τις μελλοντικές μας οικογένειες.

Δική μου υπόσχεση: να συνεχίσουμε μαζί το ταξίδι όσο διαρκέσει για την κάθε μια σας, χωρίς δέσμευση και με την πίστη ότι θα φτάσετε σε ένα σημείο ακόμη καλύτερο από αυτό που βρίσκεστε σήμερα.

Δέσμευση της επιστήμης: να δώσει και σε εσάς τα φώτα που σκόρπισαν τόσα και τόσα σκοτάδια και με δοκιμασμένες τεχνικές και εργαλεία να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία και κυρίως να δώσει σάρκα και οστά στην εμπειρία της οικογένειας.


#οικογένεια# γονιμότητα# In vivo# fertility coaching# γενναιότητα# ενδυνάμωση#mindset# superpowers


Περιμένω με χαρά να ακούσω τις σκέψεις σας.

Είμαι κοντά σας,


Ελλη

M6972965654


21 views0 comments
bottom of page